Едни от най-опасните и най-невероятните пътища в света

1. “Пътят на смъртта” е най-опасният път в света и се намира в Боливия, всяка година в пропастта политат около 30 автомобила. А най-близката болница се намира в столицата Ла Пас, на два часа път с кола.

1

2. Проходът “Зожи ла” Индия е изключително тесен, дълъг е 9 км.  Намира се на 3 500 метра надморска височина в Западните Хималаи. Предизвиква голям интерес за туристи – любители на екстремните изживявания.

най - опасният път в света

3. Тианмен, Китай е планински път в буквален превод означава “Врата към рая”. За 11 км пътят Тианмен притежава 99 остри завоя. От началото до края на пътят, разликата във височината е 1000 метра. Наистина опасна, но живописна гледка!

Най опасните пътища

4. Тунелът Гулианг в Китай е най-опасният пътен тунел в света. Построен е от местните жители на селце, което се намира на върха на планината Тайханг, така те свързват селцето си Гуолянг  с цивилизацията. В продължение на 5 години, те изкопават 1,2 км проход. Сега тунелът е магнит за туристи и почитатели на екстремни изживявания.

Най екстремните пърища

5. Шосето „Трансфагарашан”, пресича Карпатите в Румъния и е цели 90 км, най-високата му точка е 2034 метра. Преди няколко години екипът на “Топ Гиър” тества шосето и го определя като перфектно място за каране на спортни коли. Шосето „Трансфагарашан” е част от красивите забележителности на Румъния.

Път за спортни автомобили

6. Атлантик роуд, Норвегия е невероятно конструирана отсечка част от магистрала 64 с дължина 8.27, преминаваща през бурните вълните на Атлантическия океан. Пътят свързва няколко острова със сушата. През есента, когато вълните са непрестанни и бурни, пътят се превръща в невероятна атракция за шофьорите.

Атлантик роуд

7. Магистралата която свързва Кабул и
Джалалабад, Афганистан е с дължина 2200 км, а широчината е минимална. Не е ясно обаче дали самият път и неговата инфраструктура е по опасна или талибаните, които дебнат наоколо.

Опасна магистрала

8. Магистрала Хана, Мауи е с дължина едва 89 км., но преминаването по нея отнема над 2 часа. Осеяна е с остри и опасни завои.

Опасни магистрали

9. Магистрала „Каракорум”, Пакистан е с дължина 1300 км и един от най-високите планински пътища в цял свят. Надморска височина достига над 4600 м. Изключително важната отсечка свързва Пакистан с Индия.

опасни пътища

10. Мостът “Ешима Охаши”, Япония е с височина 44 м. и дължина 1.7 км. Построен е с такава стръмност, за да може свободно да преминават под него кораби. Истинско изпитание да преминеш през него, особено в задръстване.

мостът на ужасите

сподели:

Коментари

  1. Where there is a will, there is a way.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *